Da li je moguće? Šok potez Piksija, šta radi FSS?
Dragan Stojković Piksi, Foto: DAMIEN MEYER / AFP / Profimedia

najnovije vesti

Da li je moguće? Šok potez Piksija, šta radi FSS?

Šta se dešava?

Objavljeno: 11:50h

Prošle su skoro dve nedelje od eliminacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Čeka se satanak Izvršnog odbora FS Srbije, gde treba da se stavi tačka na dalji status selektora Dragana Stojkovića.

Prema informacijama portala MaxBet Sport poslati su pozivi za 12. jul, ali zbog letnjih godišnjih odmora članovi Izvršnog odbora treba da se u naredna dva dana izjasne mogu li da budu prisutni, zbog kvoruma, na sastanku u Staroj Pazovi. Ako bude po planu. petak je “Dan “D” za Piksija, koji je odlučio da otputuje na mini odmor u Pariz.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi foto: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Prema protokolu kormilar “orlova” izneće detaljan izveštaj, kao i posle Katara. Tema je period od početka priprema do onoga što je bilo u Nemačkoj. Tu su analize utakmica sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Osvrnuće se Stojković na uradjeno, brojne detalje i da se konačno podvuče crta. Zašto će se prolaziti kroz to, nije jasna odluka FSS-a, jer Piksi mora da bude smenjen. Ono što je problem jeste da kako dani odmiču deluje da rastu šanse za ostanak Dragana Stojkovića na klupi i da neće da se “lomi preko kolena”, pošto od septembra sledi takmičenje u Ligi nacija. Srbija je član elitnog ranga, pa slede okršaji sa Španijom, Švajcarskom i Danskom.

Selektorsku palicu Dragan Stojković je preuzeo u martu 2021. godine. Na prvom sastanku “fudbalske vlade” od njega je traženo da od dva takmičenja u Kataru i Nemačkoj naš nacionalni tim bude učesnik bar na jednom. Uspeo je “dva od dva” i duže je ostao na klupi od svih prethodnika.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/MaxBet sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.